Gyldig fra

Merete Agergaard til generaldirektørmøde i Nordisk Agenda

Siden 2010 har de nordiske skatteadministrationer i Danmark, Island, Sverige, Norge og Finland indgået i et samarbejde ved navn Nordisk Agenda. Formålet er at sætte et tydeligt nordisk aftryk på den internationale scene og i fællesskab sikre udvikling blandt de nordiske skatteadministrationer.

Nordisk Agenda består af flere etablerede projektgrupper og netværk, der løbende koordineres og styres via regelmæssig kontakt på tværs af de nordiske skatteadministrationer.

Udgangspunktet for styringen sker på baggrund af et årligt generaldirektørmøde, der afholdes i august.

I år er Norge, i rollen som formandsland, vært for Nordisk Agendas generaldirektørmøde, der finder sted fra 21-23 august.

Skattestyrelsens direktør Merete Agergaard deltager i mødet, der afholdes i den nordnorske by Tromsø. Her vil Merete Agergaard diskutere aktuelle emner og udfordringer, som eksempelvis digitalisering og skatteunddragelse, med de øvrige nordiske direktører.

Resultaterne og udfaldet af mødet i Tromsø vil være styrende for det kommende år, hvor Finland sætter sig i formandsstolen frem til august 2020. Herefter er det Merete Agergaard og den danske skatteadministrations tur til at varetage formandskabet i Nordisk Agenda.

Nordisk Agenda arbejder blandt andet for at gøre det nemmere for nordiske borgere, der flytter fra land til land eller fx bor og arbejder i forskellige nordiske lande. Læs mere på nordisketax.net