Gyldig fra

Skattestyrelsen lytter til borgerne og udfaser først TastSelv-koden i sommeren 2020

Skattestyrelsen har lyttet til borgernes indvendinger: TastSelv-koden, som nogle borgere bruger, når de skal tjekke årsopgørelsen og forskudsopgørelsen på skat.dk, udfases først til sommer. Det sikrer alle mulighed for at indrette sig på ændringerne.

Når langt de fleste borgere tjekker deres skatteoplysninger i TastSelv på skat.dk, bruger de NemID. En mindre del bruger dog fortsat den såkaldte TastSelv-kode, som blev indført for knap 25 år siden. Skattestyrelsen har lagt op til at udfase TastSelv-koden fra årsskiftet for de borgere, der kan få NemID, da sikkerheden er højere for denne kode.

Skattestyrelsen har besluttet at udskyde tidspunktet for udfasningen af TastSelv-koden. Udfasningen udskydes til 6.juli 2020.

- Vi har lyttet til nogle af de reaktioner, vi har fået. En hurtig udfasning, som vi havde lagt op til, giver en gruppe borgere problemer. Vi giver nu en længere frist, så alle kan nå at indrette sig på ændringerne. På den måde sikrer vi, at alle både kan se og rette i årsopgørelsen, når den kommer i marts næste år, siger Karoline Klaksvig, underdirektør i Skattestyrelsen.

De borgere, der især bliver påvirket af en hurtig udfasning, er udlandsdanskere, der kan have problemer med at få et NemID inden årsopgørelsen i marts. Derudover har det også betydning for udenlandske sæsonarbejdere i Danmark, hvis de ikke havde sikret sig et NemID, inden de forlod landet.

- Vi er meget optaget af, at sikkerheden om brugen af vores systemer er på det højest mulige niveau. NemID er den sikreste metode at bruge, når man logger på vores systemer, og det er også den metode, vi anbefaler, at man bruger. Men der er borgere, der ikke kan anvende NemID, og derfor overvåger vi løbende brugen af TastSelv og griber ind, hvis vi ser indikationer på, at fx en TastSelv-kode bliver misbrugt, siger Karoline Klaksvig.