Gå til sidens indhold

Skattestyrelsen er online med hjælp til årsopgørelsen hele weekenden

Skattestyrelsen er hele weekenden klar på Facebook og Twitter med hjælp til årsopgørelsen. Weekenden er en testperiode, hvor systemerne finjusteres og gøres klar til den officielle åbning på mandag morgen hvor også styrelsens kundetelefoner åbner.

Selv om årsopgørelsen først officielt er klar på mandag, så er det allerede nu muligt for 4.6 millioner borgere at se deres årsopgørelse på skat.dk. Langt de fleste borgere behøver ikke at gøre noget, men erfaringerne viser, at mange har spørgsmål til årsopgørelsen. Derfor er Skattestyrelsen klar til at svare på spørgsmål i weekenden på Facebook, Twitter og på chatten på skat.dk både lørdag og søndag mellem kl. 9.00 og 18.00.

- Der har allerede været enorm interesse for at se årsopgørelsen siden den blev tilgængelig i går aftes. Vores medarbejdere sidder parat hele weekenden til at besvare generelle spørgsmål på Facebook og Twitter. Her i weekenden tester vi systemerne. Det betyder, at systemerne kan køre ustabilt eller at der kan være begrænset adgang fra udlandet, forklarer Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Skattestyrelsen kan på Facebook og Twitter svare på generelle spørgsmål. Har man konkrete spørgsmål til ens personlige skatteforhold, skal man kontakte Skattestyrelsen på telefon fra mandag. 

Skattestyrelsens fradragstest

Det kan være svært at overskue hvilke fradrag, der kan være relevante, så man undgår at snyde sig selv. Skattestyrelsen er derfor igen i år klar med en såkaldt fradragstest, som man kan tage på skat.dk. I testen stiller Skattestyrelsen nogle få og enkle spørgsmål og præsenterer herefter information om de fradrag, der kan være relevante for den enkelte.

- På vores hjemmeside kan man finde en onlinebaseret fradragstest, som kan være rigtig god ide at søge hjælp i, hvis man er i tvivl om, hvilke fradrag der kan være relevante. Fradragstesten gør det let at finde rundt i fradragsmulighederne, så man får trukket det fra, man har krav på, siger Karoline Klaksvig.

Fradragstesten kan findes på skat.dk/fradragstest

Digitale stopklodser skal stoppe fejl

En række digitale stopklodser skal også i år hjælpe borgerne, så de ikke kommer til at begå fejl, når de oplyser ændringer og tilføjelser til årsopgørelsen. Stopklodserne sørger for, at det ikke er muligt at oplyse ulogiske eller usandsynlige fradrag uden at kontakte Skattestyrelsen.

- De digitale stopklodser gør, at det fx ikke er muligt at oplyse et fradrag for fredede ejendomme, hvis man ikke ejer en fredet ejendom. Eller tager fradrag for lønmodtagerudgifter, hvis man ikke er lønmodtager. Hvis man mener, at man alligevel er berettiget til fradraget, så skal man kontakte os, og så ser vi på det. Stopklodserne skal sikre, at vi kan stoppe fejl, inden de bliver lavet, siger Karoline Klaksvig.

Skattestyrelsen er klar ved telefonerne mandag

Mandag morgen kl. 9.00 åbner Skattestyrelsen for telefonerne og er klar til både at besvare generelle og konkrete spørgsmål. Interessen forventes at være stor.

- Vi har sørget for ekstra bemanding og længere åbningstid, og vi forventer at besvare mere end 70.000 telefonopkald i løbet af den første uge. Men interessen for at tale med os er stor, så der vil desværre stadig være nogle, der oplever ikke at kunne komme igennem til os. Min opfordring er derfor at vente et par dage med at ringe, siger Karoline Klaksvig.

Skattestyrelsen sidder klar ved telefonerne mandag til fredag fra kl. 09.00 – 18.00.

Følg udviklingen på Twitter

Skattestyrelsen offentliggør antal visninger af årsopgørelsen via @skattefar på Twitter lørdag, søndag og mandag hhv. kl. 10.00 og kl. 18.00.

Skattestyrelsen 

Skattestyrelsen blev etableret den 1. juli 2018, da SKAT blev erstattet af syv nye styrelser. Skattestyrelsens opgave er at sikre, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter. Læs mere om de syv nye styrelser på fra1til7.dk

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; Borgere, tlf.: 7222 1818