Gå til sidens indhold

Skattestyrelsen oplyser om kryptovaluta i ny kampagne

Op mod 450.000 borgere overvejer at handle med kryptovaluta. En vejledningskampagne fra Skattestyrelsen skal oplyse om skattereglerne på området.

De kommende uger er beskeden fra Skattestyrelsen på busser, bannere og i flere aviser klar: Det går muligvis op og ned, når man handler med kryptovaluta, men reglerne for beskatning ligger fast. Har man opnået fortjeneste ved handel med kryptovaluta, skal man som hovedregel betale skat af fortjenesten. Omvendt kan man få fradrag for tab.

Vejledningskampagnen kommer på baggrund af, at Skattestyrelsen konstaterer, at der stadig er stor interesse for at handle med kryptovaluta. En undersøgelse, Skattestyrelsen har fået foretaget, viser, at op imod 450.000 borgere har overvejet at handle med kryptovaluta, men kun halvdelen mener at kende skattereglerne på området. 

- Når vi går ud med vejledning nu, er det forbi, vi kan se, at der fortsat er en stor gruppe, der overvejer, eller har overvejet, at handle med kryptovaluta, men som ikke mener, de kender skattereglerne på området, siger underdirektør Kim Tolstrup.

Skattestyrelsens vejledningskampagne vil bl.a. køre på webbannere, businformationsskærme og i forskellige online fora i uge 50 og 51. Alle steder vil det være med henvisning til Skattestyrelsens hjemmeside, hvor man på skat.dk/kryptovaluta både kan læse om reglerne på området og få hjælp til at indberette via TastSelv.

- Faktisk er der ikke er noget nyt i reglerne, men med så stor en gruppe potentielle, nye kryptohandlere derude, vil vi gerne gøre op med den tvivl, de måtte have. Så er man blandt dem, der overvejer at handle med kryptovaluta, og er man i tvivl om beskatningen, så vil jeg anbefale, at man lige kigger på skat.dk/kryptovaluta, siger Kim Tolstrup.

Læs mere på: skat.dk/kryptovaluta

Skattestyrelsen 
Skattestyrelsen blev etableret den 1. juli 2018, da SKAT blev erstattet af syv nye styrelser. Skattestyrelsens opgave er at sikre, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter. Læs mere om de syv nye styrelser på fra1til7.dk 

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; Borgere og virksomheder, tlf.: 7222 1818