Gyldig fra

57.000 virksomheder får brev: Hjælp til momsregnskab

I dag sender Skattestyrelsen tusindvis af breve til en række udvalgte enkeltmandsvirksomheder i landet. Virksomhederne får adgang til en guide, der skal hjælpe dem til at undgå fejl i deres momsregnskab.

Knap hver anden personligt ejet virksomhed laver fejl ved indberetning af moms, viser tal fra Skattestyrelsen. Derfor modtager nu knap 57.000 enkeltmandsvirksomheder på tværs af brancher et brev, hvori de kan tilgå en målrettet guide om momsfradrag og regler for private udgifter.

- Der er tale om en gruppe af virksomheder, der gerne vil indberette korrekt og ikke forsøger at snyde, men som ubevidst begår gentagende fejl. Momsguiden er målrettet vejledning med konkrete eksempler og huskeregler til de udvalgte virksomheder, som gør dem klogere på, hvornår de kan trække momsen fra, og hvornår de ikke kan, siger Jørgen Wissing Jensen, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Den hyppigste fejl i enkeltmandsvirksomhedernes momsindberetninger er at skelne mellem private og virksomhedsrelaterede udgifter. Et eksempel er køb af tøj til kundemøder, som både kan bruges privat og i en arbejdssammenhæng. Det er en privat udgift, ikke en erhvervsmæssig, og momsen kan derfor ikke trækkes fra udgiften.

- Vi kan godt forstå, at virksomhederne kommer i tvivl om reglerne. Momsområdet er kompliceret, og der findes gråzoner, siger Jørgen Wissing Jensen og fortsætter:

- Fejlene, som enkeltmandsvirksomhederne begår, er oftest af mindre beløbsstørrelser, men mange bække små. Derfor er der et stort potentiale i at tilbyde målrettet vejledning og hjælpe de virksomheder i mål, der allerede er motiveret for at indberette deres moms korrekt, siger Jørgen Wissing Jensen.

Skattestyrelsen
Skattestyrelsen blev etableret den 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Skattestyrelsens opgave er at sikre, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter.