Gyldig fra

It-løsning hindrer dobbeltarbejde, når 30.000 virksomheder skal angive moms 1. marts

I to år har regnskabsudbydere kunnet tilbyde virksomheder at overføre momsdata direkte fra virksomhedens bogholderi til Skattestyrelsen. Dermed undgås dobbeltarbejde. Det har fået ca. 30.000 virksomheder til at indberette knap 100.000 momsangivelser. Skattestyrelsen håber flere vil benytte systemet fremover.

470.000 små og mellemstore virksomheder skal 1. marts indberette moms for enten 2. halvår 2021 eller 4. kvartal 2021. Langt de fleste virksomheder skal hente momstallene i deres regnskabssystemer og herefter manuelt indberette oplysningerne via skat.dk. 30.000 virksomheder slipper dog for en manuel indtastning, da deres momsdata overføres direkte fra deres regnskabssystem til Skattestyrelsen via en såkaldt API.

- Vi vil gerne have mange flere til at benytte ordningen. For det første er det lettere for virksomhederne, og for det andet reducerer API’en muligheden for fejl, når en virksomhed ikke længere manuelt skal overføre tal fra et system til et andet, siger Jørgen Wissing Jensen, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

For at benytte API’en kræves, at virksomhedens regnskabsudbyder har integreret deres løsning til API’en og er tilmeldt ordningen. Herefter skal virksomheden godkende, at data må overføres direkte til Skattestyrelsen. Siden muligheden blev lanceret i december 2019, er otte regnskabsudbydere tilkoblet løsningen.

- Vi har løbende hen over de seneste to år fået flere regnskabsudbydere koblet til systemet. Faktisk har vi netop godkendt den ottende. Det er derfor vores forventning, at en række af nye virksomheder vil udnytte fordelen første gang til momsfristen 1. marts. Vi er i dialog med yderligere regnskabsudbydere, der er i gang med at integrere til Skattestyrelsens API, så også deres virksomhedskunder kan benytte ordningen, forklarer Jørgen Wissing Jensen.

I takt med at flere regnskabsudbydere bruger ordningen. er antallet af momsangivelser, der er indberettet via API’en, steget. I løbet af de første to år har Skattestyrelsen modtaget knap 100.000 momsangivelser på denne måde.

Virksomheder, der er tilmeldt NemVirksomhed gennem deres regnskabsudbyder, kan – ud over at indberette moms direkte – også få overført alle momsfrister automatisk til regnskabssystemet, så det bliver lettere at holde styr på frister.

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; Borgere og virksomheder, tlf.: 7222 1818