Gyldig fra

Skattestyrelsen er klar med årsopgørelsen for 2020 den 15. marts

4,6 mio. borgere kan fra mandag den 15. marts tjekke årsopgørelsen på skat.dk. Skattestyrelsen udbetaler i år overskydende skat fra den 9. april. I år er det særlig vigtig at være opmærksom på kørselsfradraget, hvis man har arbejdet hjemme på grund af corona.

Skattestyrelsen har i dag offentliggjort tidsplanen for årsopgørelsen for 2020. Det fremgår af tidsplanen, at mandag den 15. marts bliver dagen for en af årets største digitale begivenheder, hvor 4,6 mio. borgere kan se deres årsopgørelse på skat.dk.
Har man penge til gode, begynder udbetaling af overskydende skat fra den 9. april.

- Så snart vi åbner for årsopgørelsen, plejer der at være stor interesse for at se den. I første omgang tjekker borgerne, om de bliver mødt af et rødt eller et grønt tal alt efter, om de skal betale restskat eller have penge tilbage. Men det er faktisk lige så vigtigt at være opmærksom på, om tallene stemmer, og om der er oplysninger, der mangler, fortæller Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Kørselsfradrag påvirket af coronakrisen

Årsopgørelsen dannes hvert år på baggrund af omkring 170 millioner oplysninger, som Skattestyrelsen modtager fra arbejdsgivere, banker, pensionsselskaber m.v. Det betyder, at Skattestyrelsen automatisk får langt de fleste oplysninger til årsopgørelsen. Normalt er der derfor kun omkring 20 procent af borgerne, der skal rette eller tilføje noget, når de får årsopgørelsen. I år ventes flere borgere dog at skulle tjekke deres kørselsfradrag:

- Coronakrisen har betydet, at mange har arbejdet meget mere hjemme end normalt. Derfor fremgår befordringsfradraget ikke automatisk af årsopgørelsen i år. Har man pendlet på arbejde i løbet af 2020, skal man derfor selv tælle, hvor mange dage man har været på arbejdspladsen og beregne fradraget på baggrund af det, forklarer Karoline Klaksvig, og fortsætter:

- Det er klart, at når vi ikke ved, hvor mange dage man har arbejdet hjemmefra, og man selv skal beregne kørselsfradraget, vil der være større risiko for fejl. Vi vil derfor have ekstra opmærksomhed på fradraget, når vi senere kontrollerer borgernes oplysninger.  

Tidsplan for årsopgørelsen 2020

  • Januar 2021: Skattestyrelsen modtager oplysninger fra fx arbejdsgivere og banker

  • Februar 2021: Skattestyrelsen samler de modtagne oplysninger og laver skatteberegninger

  • 15. marts 2021: Årsopgørelsen er klar og kan ses i TastSelv på skat.dk

  • 9. april 2021: Første udbetalinger af overskydende skat

  • 1. maj 2021: Deadline for at rette i årsopgørelsen

  • 1. juli 2021: Deadline for at udfylde oplysningsskemaet (udvidet selvangivelse)

  • 1. juli 2021: Frist for indbetaling af restskat uden procenttillæg

Skattestyrelsen

Skattestyrelsen blev etableret den 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Skattestyrelsens opgave er at sikre, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter. Ved omtale, der vedrører perioden efter 1. juli 2018, vil det være faktuelt forkert at omtale Skattestyrelsen som SKAT.

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; Borgere, tlf.: 7222 1818