Gyldig fra

Skattestyrelsen klar med årsopgørelsen den 9. marts

Mandag den 9. marts bliver dagen, hvor 4,6 mio. borgere kan tjekke årsopgørelsen for 2019 på skat.dk. Overskydende skat vil blive udbetalt fra den 3. april.

Mandag den 9. marts bliver dagen, hvor 4,6 mio. borgere får digital adgang til årsopgørelsen. Det fremgår af tidsplanen for årsopgørelsen 2019, som Skattestyrelsen i dag har offentliggjort. Tidsplanen viser også, at overskydende skat vil blive udbetalt fra den 3. april.

- Vi regner også i år med stor interesse for at se årsopgørelsen, når vi åbner for den. De fleste er i første omgang interesseret i at se, om de bliver mødt af et rødt eller grønt tal på årsopgørelsen alt efter, om de skal betale restskat eller have penge tilbage, fortæller Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Årsopgørelsen bliver dannet på baggrund af omkring 170 millioner oplysninger, som Skattestyrelsen modtager fra banker, arbejdsgivere, pensionsselskaber m.v.

- Vi har langt de fleste oplysninger og det er derfor normalt kun omkring 15 procent – eller 700.000 borgere, der skal ændre eller tilføje noget i deres årsopgørelse, forklarer Karoline Klaksvig.

Tidsplan for årsopgørelsen 2019

  • Januar 2020: Skattestyrelsen modtager oplysninger fra fx arbejdsgivere og banker

  • Februar 2020: Skattestyrelsen samler de modtagne oplysninger og laver skatteberegninger

  • marts 2020: Årsopgørelsen er klar og kan ses i TastSelv på skat.dk

  • april 2020: Første udbetalinger af overskydende skat

  • maj 2020: Deadline for at rette i årsopgørelsen

  • juli 2020: Deadline for at udfylde oplysningsskemaet (udvidet selvangivelse)

  • juli 2020: Frist for indbetaling af restskat uden procenttillæg

Skattestyrelsen

Skattestyrelsen blev etableret den 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Skattestyrelsens opgave er at sikre, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter. Ved omtale, der vedrører perioden efter 1. juli 2018, vil det være faktuelt forkert at omtale Skattestyrelsen som SKAT. Læs mere om de syv nye styrelser på fra1til7.dk.

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; borgere, tlf.: 7222 1818