Kom i praktik i Skattestyrelsen
Vil du i praktik i Skattestyrelsen i forbindelse med din uddannelse?
Som praktikant i Skattestyrelsen kan du forvente et spændende forløb, hvor du får selvstændige opgaver, kobles på konkrete projekter og selv er med til at præge din egen udvikling.
Vi modtager primært praktikanter fra følgende uddannelser:
- Universitetsbachelorer inden for IT, økonomi og jura
- Kandidatuddannelser inden for IT, økonomi og jura
- Finansøkonom
- Professionsbachelor i offentlig administration
- Professionsbachelor i finans
- Professionsbachelor i skat
Professionsbachelor i skat
Hvert år modtager Skattestyrelsen praktikanter fra den uddannelse, som hedder Professionsbachelor i skat.
De studerende på uddannelsen er i praktik i deres sjette semester. Det vil sige, at praktikforløbet går fra start februar til medio juni.
Professionsbachelor i skat udbydes flere steder i landet:
Professionshøjskolen UC syd i Haderslev og Esbjerg
Professionshøjskolen VIA University College i Herning og Randers
Onlineforløb gennem professionshøjskolen VIA University College i Herning og Randers
Københavns professionshøjskole i København
Professionshøjskolen UCL i Odense
Praktikanten Peter læser erhvervsjura
- Det har givet mig en bredere forståelse for samfundet, som jeg ikke ville være foruden, og som jeg allerede nu kan mærke er nyttigt i mit arbejdsliv.
Sådan siger Peter Nordbæk Hansen om sin oprindelige uddannelse som kok. Han har siden 1. december 2021 været studentermedhjælper i Skattestyrelsen, hvor han til september fortsætter i praktik i samme afdeling.
Peter læser erhvervsjura og har netop afsluttet sit 8. semester. Han søgte målrettet jobbet i Skattestyrelsen fordi det var studierelevant og tilfredsstillede hans sult efter at få teorien ud at leve i praksis.
Både som studentermedhjælper og i den kommende praktik har Peter egne sager, men sidder aldrig alene, da en erfaren og god kollega er koblet på som sparring og den, der i sidste ende godkender afgørelser, der alle drejer sig om sager om skattekontrol eller big data. Og Peter – han er svært begejstret.
- Det er en rigtig god måde at få udfordret sin faglighed, hvor der er god plads til at fordybe sig, samtidig med, at man ved at sikre, at folk betaler det, de skal, gør en konkret forskel.
Efter endt praktik skal Peter skrive sit speciale, og her fortsætter samarbejdet med Skattestyrelsen efter stor sandsynlighed.
- Det er et virkelig et interessant job. Vi er en slags detektiver, og dét vil jeg gerne meget mere af.
Er du ligesom Peter i gang med en uddannelse i jura eller erhvervsjura og skal i praktik som del af din uddannelse, kan du søge praktikplads hos Skattestyrelsen
Læs mere om praktikforløbet og ansøg
Praktikanten Katja har en professionsbachelor i skat
Katja Reinvig Verner var i praktik i kontoret for Mindre Erhvervsvirksomheder i Fredensborg i 5 måneder som led i sin uddannelse.
Katja søgte ind på professionsbacheloruddannelsen i skat, efter hun havde hørt et oplæg om uddannelsen. Det, der tiltalte hende, var, at der er så mange muligheder med uddannelsen.
- Det tiltalte mig, at der er så mange grene i uddannelsen. Jeg kan godt lide kontorarbejde, og jeg kan godt lide jura og tal, og så kan jeg godt lide, at man ikke låser sig fast inden for et bestemt område, forklarer Katja.
På uddannelsens første fem semestre har der været fokus på udvikling af skattefagligheden og på at træne at tale med skatteyderne. Men under praktikken får man lov til at vejlede i praksis. For Katja har det været noget af det bedste at kunne koble teorien til virkeligheden og selv prøve at vejlede virkelige skatteydere.
- Det har givet så meget at få lov til at prøve det af, jeg har lært på studiet, i virkeligheden. Jeg har virkelig fået lov til meget selv. Jeg har selvfølgelig haft en vejleder, der har set med på alt, jeg har lavet, men det har været mit navn, der har stået på det, jeg har sendt ud. Så jeg har fået lov til mere end blot at løse en opgave, forklarer Katja.
Samtidig har Katja oplevet at være en del af det kollegiale fællesskab i kontoret og har selv bidraget til det sociale liv. Det er en vigtig del af det at være i praktik også at lære at være en del af både et fagligt og et socialt fællesskab. Så Katja er ikke i tvivl om, at praktikperioden betyder rigtig meget for hele uddannelsen.
- Glæd jer til praktikken. Det giver så meget, slutter Katja af.