Mød en studentermedhjælper

Hamza Majid, der er studerende på Københavns Professionshøjskole, gik direkte fra praktikplads til jobbet som studentermedhjælper.

Hamza siger sjovt og udfordrende, hvor fordomsfulde stemmer siger tungt og kedeligt. Endnu inden hans praktiktid i Skattestyrelsen var ovre, blev han derfor også tilbudt at blive som studentermedhjælper.

- Oprindeligt var jeg bekymret for, om jeg ville møde anerkendelse og få opgaver nok. Men det blev hurtigt skudt til hjørne. Jeg har virkelig følt mig valgt til og har hele tiden haft gode og spændende opgaver.

Da Hamza var i praktik, sad han med opgaver som COVID-19 hjælpepakker, rentefrie lån tilsvarende A-skat, AM-Bidrag og moms, afvigelseshåndtering og koordination af revisionshandleplaner.

- Som studentermedhjælper sidder jeg med opgaver som afskrivninger, rentefejl og rentefejlsramte virksomheder. Det er spændende, og jeg lærer rigtig meget. Jeg gør en positiv forskel for de virksomheder, jeg er i kontakt med, og det føles meget meningsfuldt.

Skulle have været ingeniør

Men hvorfor Skattestyrelsen?

- Mine forældre synes nok, jeg skulle have været ingeniør, og det troede jeg også selv, jeg skulle, men jeg synes, jura er spændende, og opdagede jura på Professionshøjskolen. Her fandt jeg ud af, at 70% af den jura, der bliver undervist i , er skattejura. Det kræver struktur, og at tingene er godt koordineret, og det elsker jeg, så noget i mig faldt på plads, fortæller Hamza smilende.

Derfor tænker Hamza også, at han skal tage en kandidat i samfundsvidenskabelig jura fra Københavns Universitet så snart, han kan. Og når han er færdig, vil han meget gerne fortsætte i Skattestyrelsen.

Så er du i tvivl, om du passer ind eller passer til en stilling, du ser hos Skattestyrelsen, giver Hamza et råd til studerende eller nyligt udsprungne kandidater fra Professionshøjskolen.

- Hvis I i et jobopslag fra Skattestyrelsen ser, at der søges efter kandidater fra statskundskab, økonomi eller lignende, så søg alligevel. Vi kan nemlig også bidrage med rigtig meget!