Region Sjællands bedste læreplads

Nour Ahmad Al-Sahli er kontorelev i Borgere 11 – Værdipapirer på Toldbuen i Næstved og er taknemmelig for sin læreplads. Faktisk så taknemmelig, at hun indstillede sit kontor i Skattestyrelsen som bedste læreplads, da der i oktober 2020 blev udråbt en konkurrence fra hendes uddannelsessted.

Nour er bankuddannet i Syrien. Kort efter at hun landede i Danmark, fik hun en løntilskudsstilling i regnskab i Bilka. Alt foregik på engelsk, og drømmen var at få arbejde i en bank. For at få en god fremtid indså hun hurtigt, at hun måtte lære dansk snarest muligt og startede derfor på EUX. Drømmen var stadig en bank, men nysgerrigheden på det danske skattesystem var så stor, at hun endte med at starte på ZBC, og med sin læreplads i Skattestyrelsen bliver Nour færdig til september.

Overrasket og glad

Nour vidste godt at hendes læreplads, som en af knap 80, lå lunt i svinget til at vinde pladsen som Region Sjællands bedste. Alligevel kom det som en overraskelse både for hende og hendes leder, Lene Møller Nielsen, da der pludselig stod repræsentanter fra ZBC med blomster og et følge af journalister fra henholdsvis DR og Sjællandske Medier.

- Vi blev simpelthen så overraskede, da de dukkede op med prisen. Og ikke mindst stolte over at have vundet, fortæller en meget glad Lene.

- Nour er med sin baggrund som flygtning fra Syrien ikke den typiske elev. Men det har været en både sjov og god rejse, vi sammen har haft på hendes vej ind i Danmark og ind på arbejdsmarkedet. Hun kommer jo fra en helt anden arbejdskultur, og vi har skullet lære hende andre kompetencer end bare de rent faglige. Det har virkelig været en øjenåbner for os alle, tilføjer Lene.

Og det er gået over al forventning.

- Nour er en kanon god medarbejder, hun har en stor faglig forståelse, og så har hun virkelig formået at bruge sin bankuddannelse fra Syrien i vores arbejde her med værdipapirer. Så jeg håber, vi kan finde en fast plads til hende, når hun senere på året er færdiguddannet 1. september næste år.