Mød juristen, der er talnørd

Dennis Dalsgaard behandler først og fremmest sager om selskabsskat. Og han kan bedst lide de sager, hvor der ikke kun er jura på spil, men hvor der også skal regnes lidt. For ud over at være jurist er Dennis også lidt af en talnørd.

Dennis Dalsgaard fortæller her om sit job:  

- I de skattefaglige afdelinger i Jura opfatter vi os selv som Skattestyrelsens advokatkontor og det juridiske fyrtårn for hele styrelsen. Vi er et meget stærkt hold med en solid faglighed. Og vores fornemmeste opgave er at sikre korrekthed og ensartethed i styrelsens juridiske afgørelser, fortæller Dennis. 

Den opgave, der nok fylder mest i kontorerne, er de såkaldte bindende svar, hvor små og store virksomheder, rådgivere og advokatkontorer kan få en afklaring på de skattemæssige konsekvenser af både gennemførte og fremtidige handlinger. Det kan være alt lige fra store omstruktureringer til etablering af en lille filial, som ønsker en sikkerhed for ikke at blive ramt af et uforudset skatte- eller afgiftssmæk. 

Dennis behandler først og fremmest sager om selskabsskat. Og han kan bedst lide de sager, hvor der ikke kun er jura på spil, men hvor der også skal regnes lidt. For ud over at være jurist er Dennis også lidt af en talnørd. 

- Og en jurist, der kan regne, er en af den slags typer, der har en stor værdi på jobmarkedet, men som man ikke gider invitere med til festerne, griner Dennis. 

Og netop fordi kombinationen af jura og økonomi kan virke dobbeltnørdet, har Dennis altid gjort en dyd ud af at få gjort det svære let og få juraen ned på et niveau, hvor man kan arbejde med den. 

Og her er Dennis’ talkundskaber med til at gøre det lettere for ham. For ofte kan et regneeksempel være med til at illustrere, hvad en kompliceret lovregel betyder i praksis. 

 


Er du også på udkig efter et job, hvor du kan udfolde dine kompetencer, så se vores ledige stillinger