Mød kommunikatøren, der oversætter lovgivning til handling

David Gruns arbejdsliv blev vendt på hovedet, da corona ramte. Alle blev sendt hjem, og i hans enhed blev nye arbejdsgange sat i spil, processer blev omlagt, og nye samarbejder på tværs af fagligheder sat i værk –hjemmefra. Nye love krævede ny kommunikation – her og nu.

- Den sidste dag før hjemsendelsen holdt vi hastemøde om, hvordan vi skulle kommunikere om hjælpepakkerne. Det blev hurtigt besluttet, at vi skulle oprette og udvikle en underside om corona på skat.dk, brancheorganisationerne skulle informeres om, at deres medlemmer kunne få overblik over hjælpepakkerne på corona-siden, og 140.000 virksomheder skulle have brev om indholdet i hjælpepakkerne. Det hele var sat i værk på et par dage, og det var ekstremt intenst og spændende, fortæller David. 

De første måneder efter nedlukningen sad David med ved det daglige morgenmøde i det beredskabsom skulle tage stilling til kommunikation i forhold til corona; på møderne blev det vurderet, om der var opstået nye behov for kommunikation, som kunne hjælpe store som små virksomheder med at navigere i en helt ny virkelighed. 

Normalt er vi som organisation ekstremt gode til at arbejde ud fra fastlagte processer, hvor alle kender deres rolle. Som kommunikatør er mit fokus primært at oversætte de meget komplekse regler til direkte kommunikation, hvor vi forklarer borgere og virksomheder, hvad reglerne betyder for dem. Det kræver et tæt samarbejde med blandt andet jurister, og det kan tage tidMen under corona-tiden har det været fantastisk at opleve, hvordan vi i fællesskab har kunnet løse uforudsete udfordringer på rekordfart. 

Før David kom til Skattestyrelsen, havde han kun arbejdet i det private og var lidt skeptisk over for at skulle sidde i en styrelse. Men den tårnhøje faglighed, kollegerne og den store variation i opgaverne har indtil videre holdt på ham i 4-5 år – og han har aldrig kedet sig. 

 

Er du også på udkig efter et job, hvor du kan udfolde dine kompetencer, så se vores ledige stillinger