Mød udvikleren bag nyt værktøj til fastsættelse af virksomheders moms

Hvert år foretager Skattestyrelsen over 200.000 foreløbige fastsættelser på baggrund af virksomheders manglende registreringer for moms mv. John Fredegaard Gantfeldt har udviklet et nyt værktøj, der skal sikre overblikket over de mange såkaldte FF’ere.

Enhver virksomhed, hvad enten den er stor eller lille, skal indberette moms, lønsum, A-skat og/eller punktafgifter til Skattestyrelsen alt afhængig af, hvad den beskæftiger sig med. Men ikke alle får det gjort til tiden, og det kan ende med, at Skattestyrelsen laver en foreløbig fastsættelse – en FF’er – hvori det skønnes, hvor meget virksomheden skulle have indberettet. 

Det monitoreringsværktøj, John har udviklet, bliver nu brugt i flere dele af Skattestyrelsen. Entusiasmen lyser ud af stemmen, når han tegner og fortæller om alle de ting, værktøjet kan, som fx at filtrere på brancher, alder, virksomhedstyper, gæld – mulighederne er virkelig mange. 

- I udviklingen af værktøjet har jeg drøftet udfordringer og løsninger med kolleger med forskellige fagligheder, og så har jeg selvfølgelig trukket på den erfaring, 37 år i Skatteforvaltningen helt automatisk giver.  

De seneste seks-syv år har været helliget arbejde med data og analyser - og som John selv siger, har det været sindssygt spændende opgaver. 


Er du også på udkig efter et job, hvor du kan udfolde dine kompetencer, så se vores ledige stillinger.