Graduate i moms

Graduateprogrammet i moms varer 20 måneder og består af en kombination af egne opgaver, sidemandsoplæring, e-læringsmoduler, webinarer og kursusdage.

Styrk din faglighed og bliv en del af et stærkt fællesskab

Programmet henvender sig dig, som har interesse for moms samt regnskab og revision. Hvad enten du er nyuddannet eller har et par års erfaring fra en stilling inden for området.

Undervisning2
Foto: Skattestyrelsen

Udvikl dine kompetencer

Som en del af graduateprogrammet i moms får du et bred kendskab til fagområdet. Gennem en blanding af undervisning og praktisk arbejde kommer du helt ind under huden på blandt andet:

  • Momsret
  • Kontrolmetoder
  • Momskontrol af EU-handel
  • Regnskabsmæssige risici
  • Straffesager
  • Lønsumsafgift
  • Fritagelse og fradrag
  • ACL review
  • og meget mere.

Onboarding

Onboardingprogrammet starter allerede i tiden, inden du træder ind i Skattestyrelsen. Du modtager et link til vores uddannelsesplatform, hvor du får introduktion til koncernens vision, værdier og strategiske pejlemærker. Herudover bliver du præsenteret for Skattestyrelsen som organisation.

Læringskurven for graduates er stejl, så derfor er der lagt flere læringsmoduler ind onboardingen, sammenlignet med den der tilbydes andre nyansatte. 

Et skræddersyet forløb

Skattestyrelsen er Danmarks største styrelse med lokationer over hele landet. Som graduate i Skattestyrelsen tager vi udgangspunkt i dit faglige niveau og dine kompetencer.

Forløbet er sammensat af moduler, som er en blanding af praktikperioder og kurser. Kursusforløbet og praktikperioder understøtter hinanden, så du løbende bliver stærkere fagligt og får mulighed for at afprøve alt det, du lærer, i praksis. Modulerne kan være fælles for hele Skatteforvaltningen, Skattestyrelsen, fagområdet og specifikt i forhold til opgaveløsningen.

Alle graduates i momsprogrammet følger samme forløb, så der er mulighed for at sparre med hinanden og ikke mindst få et godt og stærkt fagligt og socialt netværk.

Eksempel på et graduateforløb i moms

MOMS Forløb Eksempel Nov 2022 DK

Mentor med mening

I Skattestyrelsen står dine nye kollegaer altid klar til at hjælpe dig. Men som noget særligt får hver deltager i graduate-programmet tilknyttet en fast mentor, som i fællesskab med de enkelte praktiksteder har det overordnede ansvar for praktikforløbet.

Din mentor kan give sparring både i forhold til konkrete arbejdsopgaver, i forhold til kursusforløb og ikke mindst med hensyn til den personlige udvikling.

Aktiviteterne og mentorforløbet gør, at du hurtigt bliver klædt på og får den nødvendige baggrundsviden, så du hurtigt kommer til at kunne udføre egne arbejdsopgaver. Samtidig får du en god tilknytning til din enhed og Skattestyrelsen som arbejdsplads. På den måde skal programmet bidrage til, at du føler dig tryg i den nye rolle og får en god begyndelse på din karriere.

Sammen og i fællesskab

Du og dine med-graduates kommer til at følge de samme kurser og mødes løbende, så I sammen får skabt et både fagligt og socialt fællesskab. Vi lægger stor vægt på, at man som graduate ikke kun oplever at udvikle sig fagligt, men også bliver en del af et fællesskab, hvor den sociale dimension og den personlige udvikling også vægter tungt.