Momskontrol - en varierende og spændende arbejdsopgave

Selskaber skal betale det korrekte i moms, hverken mere eller mindre. Det er målet, når Julie Brix Oster og hendes kollegaer kontrollerer moms, og det er en både spændende og meget meningsfyldt opgave.

Julie Brix Oster er uddannet cand.jur. og arbejdede et par år i et revisionsfirma, hvor hun også beskæftigede sig med moms – fra den anden side af bordet - inden hun i 2017 kom til Skattestyrelsen.

Umiddelbart lå det ikke i kortene, at Julie skulle arbejde med netop moms, da hun i sin tid studerede jura. Men det viste sig hurtigt, at det var det helt rigtige for hende

- Det er simpelthen så interessant et område, når man får mulighed for at fordybe sig i det, fortæller Julie og konstaterer med et smil, at det måske kan komme bag på nogen, at moms kan være så utroligt spændende.

- Når du arbejder med moms, får du mulighed for at dykke grundigt ned i meget forskellige områder og mange forskellige problemstillinger som blandt andet fast ejendom og handel med udlandet, og på den måde bliver det aldrig ensformigt.

Det korrekte regnestykke

I arbejdet med at kontrollere små og mellemstore selskabers moms ligger også et stort analysearbejde, hvor Julie og hendes kollegaer analyserer specifikke områder, hvor der er risiko for fejl, så det især er her, de målrettet sætter ind med kontrol.

- Vi er selv med til at tilrettelægge analyserne og identificere risici, og på den måde er det et arbejde, hvor man har god mulighed for at arbejde selvstændigt og have indflydelse. Der er en stor grad af tillid til, at man gør sig umage og kan stå på egne ben, forklarer Julie.

Arbejdet med kontrol foregår ikke kun ved skrivebordet, men også på besøg ude hos selskaberne, hvor mons-medarbejderne som oftest får en god dialog med selskaberne og hjælper dem med til at betale det korrekte i moms. For Julie og hendes kollegaer er det nemlig netop det, der er hovedformålet med kontrollen:

- Selskaberne skal hverken betale for meget eller for lidt i moms, men det korrekte. At nå frem til det rigtige resultat og sikre, at alt går efter bogen, giver en rigtig stor arbejdsglæde og tilfredshed, uddyber Julie.

Tid og plads til sparring

Julie er en af de yngre medarbejdere i sin afdeling, og hun fremhæver sine lidt mere erfarne kollegaer og deres sparring som en af de helt store fordele ved jobbet:

- Jeg arbejder sammen med nogle virkelig dygtige kollegaer, der ved utrolig meget om moms. De står altid parat med hjælp og sparring, og på den måde bidrager den gode og kollegiale arbejdskultur til, at jeg selv udvikler mig og bliver dygtigere, afslutter Julie.

I det hele taget fremhæver Julie Skattestyrelsen som en arbejdsplads, hvor fagligheden er i top, og hvor der samtidig er fleksibilitet og mulighed for at kombinere en spændende og udfordrende arbejdsdag med privatlivet.