Når du søger job hos os

I Skattestyrelsen varetager vi en vigtig samfundsopgave – og den søger vi endnu flere dygtige kollegaer til at hjælpe med. Læs mere om, hvordan du søger, hvordan du forbereder dig til samtalen og om selve ansættelsesprocessen.

 • Rekrutteringsprocessen

  Du ansøger via vores elektroniske rekrutteringssystem. Vedhæft en motiveret ansøgning, CV og relevante dokumenter. Du får en kvittering på e-mail, når din ansøgning er modtaget.

  Vi indkalder de bedst kvalificerede til stillingen til samtale. Ansættelsesudvalget består typisk af en leder, en medarbejder og eventuelt en rekrutteringspartner. De ansøgere, som ikke indkaldes til samtale, modtager et skriftligt afslag. Og de, der har været til samtale, men som ikke tilbydes jobbet, får et begrundet afslag pr. telefon. 

 • Forberedelse til samtalen

  Du er blevet indkaldt til samtale – sådan kan du forberede dig 

  Hvis din profil, ansøgning og CV matcher stillingen, bliver du indkaldt til samtale. Når du er blevet indkaldt til en samtale, kan du med fordel forberede dig inden. Typisk vil samtalen komme omkring organisationen, kontoret, stillingen, arbejdsform og vores forventninger til hinanden.

  Vis os, hvad du kan - hvorfor er du den rette til jobbet?

  Formålet med jobsamtalen er at finde ud af, hvordan du passer ind i vores kultur og organisation, og hvad du kan bidrage med i det job, du har søgt hos os.

  Derfor vil vi gerne høre:

  • hvad du brænder for at arbejde med
  • hvad der skal være omkring dig, for at du trives på en arbejdsplads
  • hvorfor du vil arbejde hos Skattestyrelsen
  • hvorfor du forventer, at du er den rette til jobbet.

  Tænk gerne i konkrete eksempler, fx hvad du kan tilføre jobbet og hvilke erfaringer og kompetencer du har, som du vil sætte i spil hos os i forhold til det søgte job. 

  Vis interesse - opsøg viden og stil spørgsmål

  Stil gerne spørgsmål til os, så du også selv kan vurdere, om Skattestyrelsen er det rigtige sted for dig - fagligt og kulturelt. Det er vigtigt, at du føler dig tilstrækkelig informeret til at kunne træffe en kvalificeret beslutning, hvis du bliver tilbudt jobbet. Vi foreslår, at du finder information om vores arbejdsplads og arbejdsopgaver her på hjemmesiden og på LinkedIn.

  Vær dig selv

  I Skattestyrelsen er vi interesserede i at vide mere om dig – hvem du er, hvad du kan, hvad der motiverer dig, og hvorfor du gerne vil arbejde hos os. Det kan vi kun se ved, at du er dig selv. Vi skal finde det bedste match – på det bedste grundlag. 

 • Jobsamtalen

  Jobsamtalen består typisk af en eller to samtaler. Ved første samtale kan du forvente at høre mere om stillingen, og om hvordan det er at arbejde i Skattestyrelsen - ligesom vi vil spørge ind til dine personlige og faglige kompetencer. 

  Søger du en lederstilling eller udvalgte specialiststillinger, skal du gennemføre en personprofilanalyse og en logisk analyse. Testresultatet kan aldrig stå alene, og vi bruger resultatet som udgangspunkt for en dialog, hvor formålet er at kvalificere matchet. 

 • Et perfekt match

  Vi udvælger den kandidat, der er det bedste match til jobbet, Skattestyrelsen og teamet. Det er samtidig vigtigt for os, at jobbet er det rette for den kandidat, vi vælger.

  Hvis du får jobbet, kontakter vi dig om en lønforhandling. Som ansat i staten bliver du lønnet inden for rammerne af gældende overenskomst.

Her kan du læse om David Johnsens ansættelse i Skattestyrelsen

David blev uddannet fra statskundskab i 2020 og har siden arbejdet som fuldmægtig i Skattestyrelsen i Aarhus.

David Johnsen
David Johnsen (foto: Skattestyrelsen)

Navn: David Johnsen
Ansat siden 2020
Uddannelse: Statskundskab (Cand.polit.) 

David Johnsen blev uddannet fra statskundskab i 2020 og har siden arbejdet som fuldmægtig i Skattestyrelsens enhed MEV 7 i Aarhus. Enheden beskæftiger sig med skat og moms i mindre erhvervsvirksomheder. Her har han både mulighed for at sætte sin viden i spil og påvirke sine egne opgaver. 

David Johnsen arbejder blandt andet med momskontrol af udenlandske internetvirksomheder og søgte som nyuddannet ind i Skattestyrelsen, da arbejdsopgaverne virkede spændende. 

- De arbejdsopgaver, der skulle løses, virkede tiltrækkende på mig, og jeg synes det kunne være fedt at komme ind et sted og bruge nogle af de kompetencer, jeg havde i forvejen. Jeg fik også muligheden for at komme ind og lære noget nyt, heriblandt sagsbehandling, som jeg ikke har siddet med før. Jeg kunne også komme til at arbejde med data, som er et område, der interesserer mig meget. 

Selvom David er begyndt i Skattestyrelsen i en tid med corona-restriktioner og hjemsendelser, føler han sig ikke desto mindre taget godt imod og har dannet sig et indtryk af Skattestyrelsen som arbejdsplads. 

- Jeg lægger stor vægt på det sociale, og selvom det har været udfordrende med hjemsendelserne af offentlige ansatte, er det stadig noget, der bliver lagt stor vægt på fra mit kontors side. Samtidig oplever jeg også en stor faglighed i Skattestyrelsen, og der en klar bevidsthed om, at vi skal træffe vores beslutninger på et ordentligt grundlag. Og det kan jeg virkelig godt lide at bidrage til. 

Spændende opgaver, der motiverer 

En anden ting, David har fået mulighed for, er at præge sine egne opgaver: 

- Jeg synes, jeg har fået meget autonomi fra dag 1, og jeg har kunnet præge de opgaver, jeg er en del af. Det motiverer mig ekstra meget, og når jeg går i seng om aftenen, glæder jeg mig til at skulle arbejde næste dag. For det er nogle samfundsvigtige opgaver, vi sidder med, og det vi gør, gør en forskel for samfundet.