Spændende opgaver, der motiverer

David blev uddannet fra statskundskab i 2020 og har siden arbejdet som fuldmægtig i Skattestyrelsen i Aarhus.

Navn: David Johnsen
Ansat siden 2020
Uddannelse: Statskundskab (Cand.polit.) 

David Johnsen blev uddannet fra statskundskab i 2020 og har siden arbejdet som fuldmægtig i Skattestyrelsens enhed MEV 7 i Aarhus. Enheden beskæftiger sig med skat og moms i mindre erhvervsvirksomheder. Her har han både mulighed for at sætte sin viden i spil og påvirke sine egne opgaver. 

David Johnsen arbejder blandt andet med momskontrol af udenlandske internetvirksomheder og søgte som nyuddannet ind i Skattestyrelsen, da arbejdsopgaverne virkede spændende. 

- De arbejdsopgaver, der skulle løses, virkede tiltrækkende på mig, og jeg synes det kunne være fedt at komme ind et sted og bruge nogle af de kompetencer, jeg havde i forvejen. Jeg fik også muligheden for at komme ind og lære noget nyt, heriblandt sagsbehandling, som jeg ikke har siddet med før. Jeg kunne også komme til at arbejde med data, som er et område, der interesserer mig meget. 

Selvom David er begyndt i Skattestyrelsen i en tid med corona-restriktioner og hjemsendelser, føler han sig ikke desto mindre taget godt imod og har dannet sig et indtryk af Skattestyrelsen som arbejdsplads. 

- Jeg lægger stor vægt på det sociale, og selvom det har været udfordrende med hjemsendelserne af offentlige ansatte, er det stadig noget, der bliver lagt stor vægt på fra mit kontors side. Samtidig oplever jeg også en stor faglighed i Skattestyrelsen, og der en klar bevidsthed om, at vi skal træffe vores beslutninger på et ordentligt grundlag. Og det kan jeg virkelig godt lide at bidrage til. 

Spændende opgaver, der motiverer 

En anden ting, David har fået mulighed for, er at præge sine egne opgaver: 

- Jeg synes, jeg har fået meget autonomi fra dag 1, og jeg har kunnet præge de opgaver, jeg er en del af. Det motiverer mig ekstra meget, og når jeg går i seng om aftenen, glæder jeg mig til at skulle arbejde næste dag. For det er nogle samfundsvigtige opgaver, vi sidder med, og det vi gør, gør en forskel for samfundet.