Brian Paust Nielsen: Vi gør vores bedste for skatteyderne

Brian Paust Nielsen er underdirektør for Skattestyrelsens Kundecenter, og det er med hans egne ord verdens bedste job.

Siden han begyndte som kontorelev i skatteforvaltningen for 36 år siden, har han været omkring stort set alt lige bortset fra toldarbejde.  

Som leder har Brian en tilgang til ledelse, der afspejles i mangen et motto: svesken på disken’; ’dialog fremmer forståelsen’; ’vi skal spille hinanden gode’; og ’du kan ikke ændre fremtiden, hvis du gør, hvad du gjorde i går’. 

Brian er nemlig optaget af, at man både som leder og medarbejder hele tiden bliver bedre. Og det bliver man kun, hvis man siger det, man ser. Uanset om det er godt eller skidt.  

- Vi kan kun blive bedre, hvis vi hjælper hinanden til det. Og her kan kommunikation og dialog gøre underværker, mener han.  

Som leder af Skattestyrelsens Kundecenter er Brian meget bevidst om, at hans medarbejdere er blandt dem, der sætter et ansigt på Skattestyrelsen som organisation. Og dem er der er ingen tvivl om, at Brian er stolt af: 

- Min helt oprigtige oplevelse er, at medarbejderne i Kundecentret hver dag gør deres ypperste for at give borgere, virksomheder og rådgivere den vejledning, der er relevant i forhold til de spørgsmål, de stiller. Og det skal jeg og min ledergruppe hele tiden gøre vores bedste for at understøtte 

Virtuelt arbejde centralt fremover 

For Brian har det været en erkendelse, at vi under hjemsendelsen har bevist, at det ikke er arbejdsstedet, der har betydning for, om vi leverer. Brian understreger samtidig, at den enkelte naturligvis har et tjenestested, og at det forpligter, men at erfaringerne fra hjemsendelsen giver anledning til at tænke i mere fleksible løsninger. 

- Personligt tror jeg, at virtuelt arbejde, er kommet for at blive. Det er ikke det samme, som at vi ændrer fuldstændigt på arbejdspladsbegrebet. For det går jo for eksempel ikke, at alle erfarne medarbejdere arbejder hjemmefra, mens nye kolleger sidder på kontoret og ikke kan få den støtte og sparring, de har brug for. Ligesom vi også alle har et stort ansvar for at bidrage til det sociale og trivslen på arbejdspladsen.  

De gode erfaringer skal bæres videre 

For at løfte Skattestyrelsen yderligere, etableres nu det nye fagområde Borger- og Virksomhedskontakt. Der skal skabes synergier, så Skattestyrelsen kan give endnu bedre service samt skabe endnu bedre løsninger og resultater.  

-  Og så skal vi sikre at det sammenhold og den samtænkning vi har i Kundecentret i dag, bæres med over i de to nye vejledningsafdelinger, Borgervejledning og Virksomhedsvejledning, der følger af det nye fagområde, siger Brian og fortsætter:

- Kundecentret har i mange år givet vejledning effektivt og med høj kvalitet. Vi skal fortsat samarbejde om gode løsninger og samskabe de gode resultater. Det har vi hele tiden gjort, men i fremtiden kan samskabelsen ske i et endnu tættere samspil med alle afdelinger i det nye fagområde, og også på tværs til øvrige fagområder i Skattestyrelsen, og ud til øvrige styrelser i Skatteforvaltningen. Vi har samlet både kommunikation, kampagner, vejledning, opkrævninger samt ind- og udbetalinger i det nye fagområde. Det bliver super for borgere og virksomheder, og det bliver super godt for myndighedsopgaven.  

 

Er du også på udkig efter et job, der sætter dedikation og opgaver med mening højt, så se vores ledige stillinger