Kim Tolstrup: Sammen om og som en helhed

Kim Tolstrup er underdirektør for International Skattesvig og Hvidvask i Særlig Kontrol. Han har været med siden 1999, hvor han begyndte som fuldmægtig og arbejdede med økonomisk kriminalitet

-  Skattestyrelsen er en fantastisk organisation med så mange muligheder. Jeg har prøvet mange ting i mine år inden for skatteadministrationen – alt fra økonomisk kriminalitet, over HR-opgaver til selskabsskatteområdet. Jeg har været medarbejder, personaleleder og nu underdirektør. Derfor er jeg også blevet spurgt, om ikke jeg skal ud og prøve noget andet. Og der har været andre tilbud, men jeg synes, vores opgave er super vigtig, og at der er så mange spændende muligheder inden for vores organisation, at jeg i hvert fald ikke er færdig med den endnu.  

- Og så er vi i gang med en transformation af hele vores organisation, som er enormt spændende og vigtig, og som jeg brænder for at være en del af og bidrage til, fortæller han. 

Medarbejderne er vores vigtigste ”råvare” 

Det betyder blandt andet, at der i Kims område skal ansættes et betydeligt antal nye medarbejdere i de kommende år 

-  Vi står over for en kæmpe opgave med rekruttering og onboarding af mange nye kollegaer i den kommende tid. Dem skal vi tage godt imod, have godt integreret i enhederne og Skattestyrelsen, og have i gang med opgaverne. Det er en super vigtig opgave, da medarbejderne og deres kompetence er vores allervigtigste ”råvare” i forhold til at kunne løse vores opgaver både nu og i fremtiden. 

Gode til at samarbejde 

En af Kims kongstanker er, at vi kan lykkes med rigtig meget, hvis alle stræber efter at gøre hinanden gode. 

-  Det kræver, at vi hver især har blik for hele vores forretning og for kollegaer på andre områder end vores eget. Altså at vi bruger vores faglighed bedst muligt, har udsyn, såvel internt som eksternt, og at vi tager ansvar og samarbejder. 

- Og det er vi ret gode til i Skattestyresen, mener Kim. Og det er noget af det, der motiverer ham allermest: 

-   Det giver mig enormt meget energi, når vi fungerer som et hold. Ikke kun i min egen afdeling, men også på tværs i Skattestyrelsen. Min drivkraft er udfordringer og det uforudsete – at finde og sætte en retning og være med til sammen med ledere og medarbejdere at finde løsningerne, understreger Kim 

Samarbejdet rækker også ud over Særlig Kontrol og Skattestyrelsen. Den nærmeste fremtid byder på flere opgaver, der skal løses i samarbejde med eksterne samarbejdspartnere som fx politiet, Finanstilsynet, Erhvervsstyrelsen, Finans Danmark m.fl.  

- Gennem disse samarbejder får vi en indsigt, vi ofte ikke kan dække af internt, og som er vigtig for vores opgaveløsning. Og så er det en pointe i sig selv, at vores del af opgaveløsningen på fx hvidvaskområdet er en brik i et større spil. Dermed vil samarbejdet med de andre være med til at sikre en samlet og koordineret myndighedsindsats, hvor vi hver især spiller ind lige præcis der, hvor vi er allerbedst. 

 

Er du også på udkig efter et job, der sætter dedikation og opgaver med mening højt, så se vores ledige stillinger