God kommunikation kan skabe ændringer i adfærd

Når kompliceret lovgivning skal skabe ændringer i borgeres og virksomheders adfærd, er det blandt andet kommunikation, der skal hjælpe det på vej. Her kommer Annie i spil med sin faglighed som retoriker, når adfærdskampagnerne om fx moms eller forskudsopgørelse skal planlægges.

Navn: Annie Schjelde Rasmussen
Fagområde: Borger- og Virksomhedskontakt
Uddannelse: Cand. mag i retorik
Ansat siden: 2022

Får sat sin faglighed i spil

Annies arbejdsdage som projektleder i kontoret Kampagner og adfærd går med at udvikle og gennemføre kampagner og andre kommunikationstiltag, der hjælper og vejleder borgere og virksomheder – i tæt samarbejde med resten af organisationen.

- Jeg bruger hele tiden min kommunikationsfaglighed. Ikke kun i forhold til de løsninger, vi udvikler, men også i mit arbejde som projektleder. Her er det super vigtigt, at vi forstår hinanden internt og får truffet de rigtige beslutninger. Som retoriker kan jeg glæde mig over godt kommunikationshåndværk i en statusmail eller præsentation for direktionen – det behøver ikke være store kampagner det hele, forklarer Annie. Hun understreger, at hendes vigtigste opgave er at sikre, at den kommunikation, der udkommer, er både fagligt korrekt og gør det, den skal ude i verden – altså har en effekt.

- Det gør jeg konkret ved at være bindeled mellem mine skattefaglige kolleger, de kreative hjerner, grafikere, adfærdsfolk, webfolk, analysefolk og en række andre fagligheder, der alle bidrager til, at borgere og virksomheder kan få den information, de har brug for, for at betale deres skatter og afgifter korrekt og til tiden.

Den vigtige samfundsopgave tages seriøst

At mærke hvordan Skattestyrelsens vigtige samfundsopgave bliver tager alvorligt, og hvordan alle, hun arbejder sammen med, er så ambitiøse omkring det, kombineret med en respekt for data, gode argumenter og faglighed peger Annie på som nogle af kendetegnene ved Skattestyrelsen som arbejdsplads.

- Kan du argumentere med data eller påvise en effekt af det, du laver, så står du godt. Det kan jeg godt lide. Der er virkelig respekt omkring ens faglighed. Og at vi gør det for at gøre en forskel for borgere og virksomheder i den sidste ende. Det er fedt at mærke og bidrage til.

Karrieremulighederne er mange

Annie begyndte sin karriere i et kommunikationsbureau og har siden været på andre offentlige arbejdspladser, inden hun kom til Skattestyrelsen.

- Som konsulent fik jeg smag for at være generalist blandt specialister. Det er jeg også her i Skattestyrelsen og trives i det. Får jeg en dag lyst til at bore mig ned i et specialistområde som analyser, adfærd, ledelseskommunikation eller web, så er der også muligheder for det.