På detektivarbejde i Panama Papers

Det lyder næsten som en scene i Sherlock Holmes, når skatterevisor Gitte Stjernø fortæller om, hvilke opgaver hun og hendes kollegaer løser i kontoret for International Skattesvig og Hvidvask.

Navn: Gitte Stjernø  
Ansat: 2005 
Uddannelse: Skatterevisor 

Det kan være noget af et detektivarbejde, hvis man som Gitte arbejder med såkaldte leakshvor det mest berømte eksempel nok er Panama PapersGitte arbejder nemlig med at kortlægge data om danskere med selskaber oprettet i skattelylande. 

- Det hele skal stemme og matche, og hvis det ikke gør det, så skal man være nysgerrig på hvorfor. Det kræver noget gravearbejde, og nogle gange er det nogle frygtelig gamle oplysninger, man sidder med, fortæller Gitte. 

Værdifuld balance mellem arbejde og familie

Der er heldigvis plads til at fordybe sig og komme til bunds i de ofte komplekse sager, som Gitte sidder med. 

- Jeg har virkelig mulighed for at specialisere mig og nørde igennem. Jeg oplever også i høj grad frihed under ansvar. Så længe jeg leverer mine opgaver til tiden, så tilrettelægger jeg langt hen ad vejen selv min arbejdsdag, fortæller Gitte og fortsætter:

- For mig har det været meget værdifuldt, at jeg har kunnet balancere mit arbejde som skatterevisor og samtidig være der for min familie. Især da mine børn var små, var den slags fleksibilitet ganske enkelt guld værd.  

Stejl læringskurve selv efter næsten 30 år 

Selv efter at have brugt størstedelen af sit liv inden for skattevæsenet – de seneste 13 år med selskabsbeskatning - så glæder Gitte sig stadig over at kunne lære nyt og blive ved med at udvikle sig. 

- Du er aldrig færdig med at lære og uddanne dig. Lige nu tager jeg fx en række masterfag inden for selskabsskat og international beskatning. Det er virkelig dejligt at arbejde et sted, hvor man kan uddanne sig igennem hele sit arbejdsliv. Og læringskurven kan stadig være stejl, selv efter næsten 30 år inden for samme fag, fortæller Gitte med et smil. 

Selvom det faglige arbejde er rigtig spændende, så er det ikke mindst det stærke kollegiale fællesskab, Gitte tænker på, når hun fortæller om sit arbejdsliv. 

- Mine kollegaer er bare super. De er der virkelig, når det brænder på – for det gør det jo engang i mellem. Og ellers kan vi altid sparre med hinanden om stort og småt og vende verdens gang. Det er også dens slags kit, der giver arbejdsglæde i hverdagen.