Her er intet statisk

Kasper Sørensen laver kontroller på moms på internethandel, elsker af blive fagligt udfordret og finder stor arbejdsglæde i at løfte en samfundsopgave med mening.

Navn: Kasper Sørensen
Ansat: 2005
Uddannelse: Skatterevisor samt diplomuddannelse i moms

Gennem sine ca. 15 år i Skatteforvaltningen har Kasper arbejdet med tre forskellige områder. Senest i Bandeindsats Øst under Særlig Kontrol, hvor han beskæftigede sig med alt, der havde med rocker-bandemiljøet at gøre. 

Siden februar 2021 har han været en del af det helt nyetablerede kontor SEV12 – Moms på internethandel. 

- Nu kontrollerer jeg moms på internethandler. Der er kommet en ny måde at registrere virksomhederne på, så en virksomhed ikke længere skal lade sig registrere i alle de lande, den handler med, men kun i det land, hvor den er registreret, og dermed også kun betale moms i det givne land. Derefter er det de involverede landes respektive skattemyndigheder, der indbyrdes afregner, forklarer Kasper. 

- Det nye kontor er en styringsenhed, hvorfra vi skal samle alle trådene, fra tilmelding til den nye ordning, gennem angivelser, betalinger og kontrollerne – blandt andet ved at indhente og bearbejde data.  

Et spændende nyt område 

Kasper nåede kun at sidde i Bandeenheden Øst i halvandet år. Og det var ikke, fordi han ikke brød sig om at være der, han søgte videre. Det trak, at det nye kontor er et nyt område. 

- Det er et fagskifte. Før beskæftigede jeg mig med skat, nu handler det om moms. Og det er både mega spændende og udfordrende.   

Kasper har en baggrund som professionel soldat. Og det er den samme ild, han mærker. Han brænder for at være med til at løfte og udligne statens indtægter, og han kan virkelig godt lide den skandinaviske model. 

- Jeg sætter meget stor pris på det fagligt høje niveau. I Skattestyrelsen bliver der sat en ære i gøre sit arbejde ordentligt. Og så er det gode kolleger. Det og de betyder meget. Jeg kan faktisk blive helt høj af deres faglighed. 

En dynamisk arbejdsplads med empatiske ledere 

Så hvad kendetegner i Kaspers øjne Skattestyrelsen som arbejdsplads? 

- Vi har en meget dynamisk og voldsomt ekspansiv arbejdsplads. Begrebet statisk findes ikke her. Der bliver lyttet til medarbejderes gode ideer og forslag til at løse denne samfundsopgave. 

- Vi har et pejlemærke, som jeg er ret vild med, nemlig udsyn. Vi følger ganske enkelt med i vores omverden. Tager ting ind udefra og omsætter det med respekt for loven samt samfundet og de mennesker, der lever i det. 

Og så oplever Kasper, at Skattestyrelsen er et sted, hvor der er plads til en sund balance mellem privat- og arbejdsliv, der også giver plads til, at han kan være deltidsansat brandmand i byen, hvor han arbejder. 

Sidst, men ikke mindst fremhæver Kasper de empatiske ledere:  

- Alle de ledere, jeg har oplevet, har en erfaring, et livssyn og et syn på ledelse, der betyder, at de forstår at få de rigtige mennesker til at løse de rigtige og vigtige opgaver. 

Spørger man Kasper, hvad der kendetegner den måde, han og hans kolleger arbejder på, slår han en stor latter op. 

- Der er masser af drive og energi. Der er en stor portion nysgerrighed på opgaven og hinanden og et enormt fremsyn og udsyn, så vi får denne nye opgave ud at leve.