Samme sted, men aldrig samme arbejde

Spændende og varierende arbejdsopgaver samt mulighed for både personlig og faglig udvikling. Det er noget af det, Malou Sommer fremhæver, når hun ser tilbage på en lang karriere i Skatteforvaltningen.

Navn: Malou Sommer
Ansat: 1993

Da Malou Sommer i 1993 trådte ind ad døren hos det daværende TOLDSKAT for at begynde på den interne fuldmægtig-uddannelse, var hun 20 år gammel og glædede sig til at starte og blev hurtig meget begejstret for sin nye arbejdsplads. Men hun havde ikke forestillet sig, hun stadig ville være på den 27 år senere: 

- Jeg kan huske, jeg var med til et 25 års-jubilæum og tilmed et 40 års-jubilæum og tænkte, at det var godt nok mange år på samme sted. Men nu har jeg selv været i SKAT og Skattestyrelsen i 27 år, og selv om det på papiret er samme arbejdsplads, er det en stor organisation med mange muligheder, så jeg har beskæftiget mig med mange forskellige arbejdsopgaver og prøvet utrolig meget. Tiden er fløjet af sted, og jeg har aldrig kedet mig. 

Malou har i de seneste fire år været i fagområdet Særlig Kontrol, hvor hun arbejder med it og udtræk af data. Her har hun god brug for al den viden og erfaring, hun har opsamlet gennem sin tid i Skattestyrelsen: 

- Jeg hjælper mine kollegaer med data på alle de sager, de beskæftiger sig med, primært inden for bekæmpelse af svig. Det er både spændende og omfangsrigt, og det handler meget om at se mønstre eller tendenser, og så trække data ud om området. 

Ny viden og nye udfordringer 

Gennem sin tid i Skatteforvaltningen har Malou både siddet ved skrivebordet og været med på kontroller hos store og små virksomheder 

Og vigtigt for Malou har været, at hun har haft indflydelse på sine arbejdsopgaver og løbende fået nye udfordringer: 

- For eksempel da der i sin tid kom en ny spillelovgivning, blev jeg hurtigt koblet på, og det var enormt spændende at arbejde med et nyt område. Men samtidig var der mulighed for at komme med input til, hvor den nye lov ikke fungerede i praksis, så man oplevede, at man også havde mulighed for at påvirke sine arbejdsopgaver. 

Mere end blot kollegaer 

Foruden mulighed for udfordringer er den store fleksibilitet noget, Malou fremhæver som meget positivt ved at arbejde i Skattestyrelsen.  

- Der er plads til at være den, du er, og plads til at tage hensyn til de forskellige medarbejder, forklarer Malou. 

Og samtidig vægter de gode kollegaer, hun har fået gennem årene, også højt.  

- Jeg har gennem tiden mødt utrolig mange søde og dejlige mennesker i det daværende SKAT og nuværende Skattestyrelsen. Og da jeg blev gift, var der faktisk et helt bord med mine kollegaer, fordi flere af dem med tiden er gået hen og blevet mine private venner, fortæller Malou.