Holdspillere med høj faglighed

Okan Özdemir fik både ansvar og udfordringer, da han trådte ind ad døren til Skattestyrelsen. Og han blev en del af et team, hvor man bakker hinanden op og først er i mål, når hele holdet lykkes.

Navn: Okan Özdemir
Alder: 26 år
Ansat siden: 2021
Uddannelse: Cand.merc.aud.
Arbejdsområde: Erhverv - Erhvervsvirksomheder

Holdånden genkender Okan fra sin tid som elitefodboldspiller, og han kan også se paralleller i måden, hvorpå han er blevet mødt med ansvar og forventninger, men samtidig med støtte og oplæring.  

I Skattestyrelsen vejleder og kontrollerer Okan enkeltmandsvirksomheders indberetninger for derved at sikre, at de betaler de korrekte skatter og afgifter. 

- Som både nyuddannet og nyansat er jeg blevet hjulpet rigtig godt i gang af mine kolleger. Der er både tid og lyst til at tage imod nye kollegaer, og det er meget tydeligt, at vi tænker som et team, hvor det er hele holdet, der skal lykkes, og hvor man hjælper hinanden og ikke kun tænker på sine egne resultater, fortæller Okan og tilføjer: Vi er heldige med at have hinanden som kolleger. Det er vi helt enige om i teamet.  

Mange muligheder

Med en uddannelse som cand.merc.aud. har Okan styr på tal og revision. 

- Man kan sige, at det teoretiske er på plads, men som nyuddannet i sit første fuldtidsjob er der stadig virkelig meget andet at lære. Det har der været plads til i Skattestyrelsen. 

Han fortæller, at han har fået anerkendelse fra første dag, og det har givet ham mod på at byde ind på opgaver med det samme: Har man interessen, er der også mulighed for udvikling. Jeg har fx allerede fået mulighed for at bringe mine excel-kompetencer i spil og få opbygget nye og gode kompetencer inden for Business Object, fordi jeg så et behov i afdelingen, og jeg selv gerne ville blive bedre til det, fortæller Okan. 

Ordentlighed og faglighed 

Okan har dagligt kontakt med ejerne af enkeltmandsvirksomhederne, og det er en del af arbejdet, han sætter rigtig stor pris på. 

- Langt de fleste vil gerne betale det, de skal, men skal måske have lidt hjælp, da skat og moms er et kompliceret område. Og der er det vigtigt, at man forstår virksomhedsejernes situation og er imødekommende, forklarer Okan og tilføjer, at han lige så ofte har gode og faglige samtaler med de revisorer, der er tilknyttet virksomhederne. 

Så selvom Okan ikke længere spiller fodbold, er han stadig en del af et hold, der kæmper for et fælles mål.