En dagligdag med kompleksitet, udvikling og udfordringer

Tina Møller begyndte sin karriere som elev med speciale i skatteadministration ved kommunen, men forskellige fusioner og organisationsændringer førte til et job med kontrol af money transfer-området i Skattestyrelsen. Og man er ikke i tvivl om, at det er et drømmejob for Tina – hendes øjne lyser op, og begejstringen er ikke til at tage fejl af.

Navn: Tina Møller
Ansat siden: 2003
Uddannelse: Elev med speciale i skatteadministration i en kommune. HD i regnskab og økonomistyring
Arbejdsområde: Særlig Kontrol

Begrebet Money transfer dækker over transaktioner til og fra udlandet. Tina og hendes kolleger kontrollerer transaktioner på tværs af landegrænser som fx skjulte indtægter, herunder formuer, pensionsordninger placeret i udlandet, aktielønsordninger, som forvaltes i udlandet, lønudbetalinger fra virksomheder med base i udlandet mv.

I jobbet trækker Tina på sine erfaringer fra tidligere jobs med blandt andet social dumping, hvor hun i samarbejde med Arbejdstilsynet og Politiet tog på kontroller på blandt andet byggepladser og markedspladser.

- I mit job betyder erfaring rigtig meget, men man kan ikke undvære nysgerrighed og interesse for mennesker, samfundet og den verden, vi er en del af. På den måde får man nemlig øjnene op for mønstre og tendenser, vi skal være opmærksomme på i vores arbejde, fortæller Tina, der anbefaler, at man udover sin faglige ballast har en lille detektiv i maven i en funktion som hendes.

Hun siger det med et smil på læben, men intensiteten i Tinas øje vidner om, at hun brænder for jobbet og for måden at arbejde med opgaveløsningen.

En arbejdsplads med sammenhold

Men det er ikke kun opgaverne, Tina fremhæver, når hun taler om sin arbejdsplads. Kompleksitet, udvikling og udfordringer, at ingen dage er ens og muligheden for selv at kunne tilrettelægge sit arbejde betyder meget for hende, men kollegerne i enheden er uundværlige. Både samarbejdet med dem, men i lige så høj grad det sociale på tværs af enheden.

- Vi er bredt repræsenteret i min afdeling – fra helt nyuddannede til et 50-års jubilæum. Det giver både dynamik og en bredde, der er afgørende for måden, vi løfter vores opgaver, siger Tina, der selv ligger midt i feltet med sine 18 års anciennitet.

Men det sociale spiller også en stor rolle for Tina, der kombinerer det med masser af sport. Hun er en af kræfterne i Skattestyrelsens idrætsforening i det jyske og har i mange år stået for at arrangere DHL-løbet i Aalborg for kollegerne, der deltager fra byer i hele Nordjylland. Et kæmpe arbejde, som bliver gengældt med en imponerende opbakning fra de gode kolleger.

Min arbejdsdag - Kom med Tina på arbejde